Om oss
Viner
Recept
Prenumerera nu
Färska räkor med citronalioli och het räkdipp
Två perfekta dippsåser som passar till färska räkor-
Beställ vinet till maten:
Clos de Lolol
228:-
Till vinet
För 4 personer behöver du:
Citronaioli
1 ägg
1 msk dijonsenap
Zest och juice från ½ citron
½-1 riven vitlöksklyfta
1,5-2 dl neutral olja
Salt
Het räkdipp
½ dl creme fraiche
½ dl smetana
1 msk sambal oelek
1-2 tsk paprikapulver
Smaka av med citronjuice och salt
Så här gör du:
Citronaioli
Vispa ihop äggula, citronskal (endast det gula), citronsaft och senap. Vispa i oljan droppvis tills såsen tjocknar. Tillsätt vitlök och smaka av med salt
Het räkdipp
Blanda samtliga ingredienser och smaka av med citronjuice och salt.