Färska räkor med citronalioli och het räkdipp - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Färska räkor med citronalioli och het räkdipp

Två underbara dippsåser som passar perfekt till färska räkor!

Beställ vinet till maten:

Clos de Lolol

249:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • CITRONAIOLI:
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • Zest och juice från ½ citron
  • ½-1 riven vitlöksklyfta
  • 1,5-2 dl neutral olja
  • Salt
  • HET RÄKDIPP:
  • ½ dl creme fraiche
  • ½ dl smetana
  • 1 msk sambal oelek
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • Citronjuice
  • Salt

Så här gör du:

  1. Citronaioli: vispa ihop äggula, citronskal (endast det gula), citronsaft och senap. Tillsätt oljan droppvis under ständig vispning tills såsen tjocknar. Tillsätt vitlök och smaka av med salt.
  2. Het räkdipp: blanda samtliga ingredienser och smaka av med citronjuice och salt.