Färska räkor med citronalioli och het räkdipp - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Färska räkor med citronalioli och het räkdipp

Två perfekta dippsåser som passar till färska räkor-

Beställ vinet till maten:

Clos de Lolol

228:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Citronaioli
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • Zest och juice från ½ citron
  • ½-1 riven vitlöksklyfta
  • 1,5-2 dl neutral olja
  • Salt
  • Het räkdipp
  • ½ dl creme fraiche
  • ½ dl smetana
  • 1 msk sambal oelek
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • Smaka av med citronjuice och salt

Så här gör du:

  1. Citronaioli
  2. Vispa ihop äggula, citronskal (endast det gula), citronsaft och senap. Vispa i oljan droppvis tills såsen tjocknar. Tillsätt vitlök och smaka av med salt
  3. Het räkdipp
  4. Blanda samtliga ingredienser och smaka av med citronjuice och salt.