Flatbreadpizza med västerbottenost, kantarell & zucchini - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Flatbreadpizza med västerbottenost, kantarell & zucchini

Lättlagad pizza med underbara smaker. Toppas med färsk salladslök!

Beställ vinet till maten:

Privat: Symbiose

399:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 2 st Pinsamia eller liknande färdig botten
  • 8 msk smetana
  • 2 msk vatten
  • 350 g Västerbottenost
  • 1 zucchini
  • 2 citroner
  • 4 st salladslökar
  • 2 nävar kantareller

Så här gör du:

  1. Blanda vatten med smetana och ställ in i kylen medan pizzan görs.
  2. Rensa svampen och stek i rikligt med smör, låt den svettats några minuter.
  3. Bred ut smetana på din valda pizzabotten, toppa med västerbottenost, tunt skivad zucchini och de stekta kantarellerna.
  4. Grädda i ugnen på 220°C varmluft i ca 5-8 minuter eller tills pizzan blivit krispig och fått fin färg.
  5. Toppa med tunt strimlad salladslök, lite fint rivet citronskal och flingsalt. Njut!