Om oss
Viner
Recept
Prenumerera nu
Flatbreadpizza med västerbottenost, kantarell & zucchini
Lättlagad pizza med underbara smaker. Toppas med färsk salladslök!
Beställ vinet till maten:
Privat: Symbiose
399:-
Till vinet
För 4 personer behöver du:
2 st Pinsamia eller liknande färdig botten
8 msk smetana
2 msk vatten
350 g Västerbottenost
1 zucchini
2 citroner
4 st salladslökar
2 nävar kantareller
Så här gör du:
Blanda vatten med smetana och ställ in i kylen medan pizzan görs.
Rensa svampen och stek i rikligt med smör, låt den svettats några minuter.
Bred ut smetana på din valda pizzabotten, toppa med västerbottenost, tunt skivad zucchini och de stekta kantarellerna.
Grädda i ugnen på 220°C varmluft i ca 5-8 minuter eller tills pizzan blivit krispig och fått fin färg.
Toppa med tunt strimlad salladslök, lite fint rivet citronskal och flingsalt. Njut!