Heinrich Biodynamic Red - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

159

KRONOR

”Plus för både hållbarhet, biodynamisk certifiering och mycket vacker etikett.” ”… elegant och komplext vin med många facetter…”

– Eva Weckström, Vinbörsen 2022

”Magiskt gott.”

– Gunilla Hultgren Karell, Vinbörsen 2022

”It’s a Bargain! Österrikiskt hantverksvin som lyft som en kraftfull fågel Fenix ur askan”

– Pär Strömberg, WineTable 2022

Heinrich Biodynamic Red

Jag accepterar villkoren

Heinrich Biodynamic Red

Det anspråkslösa namnet är en ödmjuk hyllning till de egna vingårdarna, som formligen blomstrar tack vare de miljövänliga arbetsmetoderna. Druvorna är inga mindre än de båda lokala stjärnorna Blaufränkish och Zweigelt som fått gott om tid på sig att mogna på både ståltank och ekfat. De båda druvsorterna plockas och jäser separat i stora ekfat och rostfria tankar, för att sedan blandas och lagras under lång tid i gamla ekfat. Först nu, efter hela 33 månader i källaren, är det enligt vinmakare Gernot Heinrich dags att äntligen släppa vinet. Heinrich Biodynamic Red har en komplex, nyanserad doft av björnbär, mörka körsbär, rödbärig fräschör och örter. Den långa lagringen på fat ger lager av vanilj, kakao, ek och en begynnande utvecklingston. Vinet är fylligt och visar upp en skönt markant tanninstruktur tillsammans med en pigg fruktsyra som balanserar den djupa frukten. För att sammanfatta vinets smak och doft så är det troligtvis ingen slump att vin- och matmagasinet Falstaff har tidigare utnämnt Gernot Heinrich till Winemaker of the Year. När det kommer till mat så ska du laga Swedishfoodies risotto, den kommer sitta som en smäck!

  • Ursprung: Burgenland, Österrike
  • Art nr: 57841
  • Produkttyp: Rött vin
  • Passar till: Kötträtter, chark & ostar
  • Volym: 750 ml
  • Sockerhalt: <0,3 g/100. ml
  • Druva: Blaufränkish, Zweigelt
  • Årgång: 2019
  • Alkoholhalt: 12,5%
  • Pris: 159 kr
  • Lagringsbarhet: 2024-2026
  • Förslutning: Skruvkapsyl

Recept till vinet

Lammracks med tomatrisotto, semitorkade körsbärstomater, rostad schalottenlök och rosmarin!

Saftigt, mört och fullpackad med en massa god smak!

Till recept