Grillad hängmörad ryggbiff - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Grillad hängmörad ryggbiff

Serveras med grillad spetskål & rostade valnötter, majskolvar, Pimientos de Padron samt två sorters såser med smak av citron och parmesan. Om du inte provat grillad spetskål med parmesan, citronmajonnäs och valnötter så är det hög tid! Det går minst lika bra att grilla köttet i en gjutjärnspanna. Spetskålen tillagar du enkelt i ugnen på grilleffekt.

Beställ vinet till maten:

Tapiz Seleccion de Barricas

249:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 600-800 gram hängmörad ryggbiff
  • 1 stor spetskål
  • 2 st majskolvar
  • 2 paket Pimientos de Padron
  • 2 ägg
  • Dijonsenap efter eget tycke
  • Citronsaft efter eget tycke (glöm inte att riva skalet)
  • 2,5 dl olja (neutral)
  • Creme Fraiche
  • Schalottenlök
  • Parmesan
  • Valnötter
  • Salt & Svartpeppar

Så här gör du:

  1. Gör en vanlig majonnäs med ägg och dijonsenap men byt ut vinägern mot citronjuice, glöm inte att även riva ner citronskalet. Tillsätt olja samtidigt som du mixar med stavmixer tills du är nöjd med konsistensen.
  2. Blanda crème fraiche med en skvätt citronjuice, rivet citronskal, finhackad schalottenlök och massvis med parmesan. Smaka av med salt och svartpeppar. När det gäller proportioner beror det på hur du vill ha din sås, prova dig fram tills du tycker att den är god!
  3. Rosta valnötterna i en torr stekpanna.
  4. Skär spetskålen i klyftor. Droppa på olja och grilla (eller ställ in i ugnen) tills kålen blivit mjuk och fått fin färg. Addera citronmajonnäsen mellan spetskålens lager och lägg på riven parmesan samt de rostade valnötterna.
  5. Grilla eller stek majskolvar och pimientos i olja.
  6. Grilla eller stek köttet på alla sidor och låt det sedan gå färdigt i ugnen tills du når en innertemperatur på 55°C.
  7. Lägg upp allt på ett stort fat och dela med dina vänner. Detta är en alldeles underbar kötträtt med fräscha och läckra tillbehör. Smaklig spis!