3 dl Kalvfond (späd färdig fond enligt anvisningarna)
25 g Smör
Färska örter (till smöret så fritt fram att välja själv!)
Så här gör du:
Ner med schalottenlök, timjan och rödvin i en kastrull och reducera tills ungefär en tredjedel av vätskan återstår. Addera kalvbuljong och reducera ytterligare tills du får en fin och intensiv smak. Sila såsen och häll tillbaka i kastrullen. Addera en klick smör och rör om. Låt såsen stå på svag värme.
Hacka massvis med färska örter och vitlök och blanda med rumstempererat smör.
Grilla eller stek hela oxfilén på alla sidor, avsluta med indirekt värme på grillen eller i ugnen tills köttet når en innertemperatur på 55° C.
Skiva potatisen och stek den i rikligt med smör, krydda med salt och peppar.
Skär bort den hårda nedre delen av sparrisen. Koka sparrisen i välsaltat vatten i 60-90 sekunder. Lägg sparrisen i iskallt vatten för att avstanna tillagningen. Före serveringen steker du den snabbt i smör, glöm inte att salta.