Grillad T-bone med sallad, grillad majs och vitlökssmör - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Grillad T-bone med sallad, grillad majs och vitlökssmör

Med en saftig T-bone steak i centrum, söt grillad majs, fräscha tomater och ett hemgjort vitlökssmör som smälter över det varma köttet får du en middag som verkligen heter duga. Enkelt, rustikt och oemotståndligt gott – perfekt för sommarkvällen när du vill bjuda på något extra.

Beställ vinet till maten:

Esencias by Éxzito

189:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • ca 800 g T-ben stek
  • 2 bifftomater
  • 4 färska majskolvar
  • Vitlökssmör: 200 g smör, 3 hackade vitlöksklyftor, 1 tsk flingsalt, 1 kruka persilja, 1/2 citron
  • Valfria ingredienser till din favoritsallad

Så här gör du:

  1. Vispa smör elvisp. Blanda i vitlök, citronskal och persilja. Smaka med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  2. Grilla majs med blasten på i cirka 15-20 minuter. Du kan även smörja in majsen med lite smör under blasten innan du grillar den.
  3. Grilla köttet 3-4 minuter på varje sida, krydda med salt och peppa. Låt köttet vila ca 10 minuter.
  4. Grilla tomaterna i cirka 2 minuter på varje sida.
  5. Servera med sallad, vitlökssmör, grillad tomat och grillad majs.