Grillad T-bone med sallad, grillad majs och vitlökssmör - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Grillad T-bone med sallad, grillad majs och vitlökssmör

Sätt på grillen och handla fint kött. Välj själv vad du vill äta till, vi rekommenderar att grilla majs och göra eget vitlökssmör.

Beställ vinet till maten:

Tapiz Seleccion de Barricas

249:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • ca 800 g T-ben stek
  • 2 bifftomater
  • 4 färska majskolvar
  • Vitlökssmör: 200 g smör, 3 hackade vitlöksklyftor, 1 tsk flingsalt, 1 kruka persilja, 1/2 citron
  • Valfria ingredienser till din favoritsallad

Så här gör du:

  1. Vispa smör elvisp. Blanda i vitlök, citronskal och persilja. Smaka med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  2. Grilla majs med blasten på i cirka 15-20 minuter. Du kan även smörja in majsen med lite smör under blasten innan du grillar den.
  3. Grilla köttet 3-4 minuter på varje sida, krydda med salt och peppa. Låt köttet vila ca 10 minuter.
  4. Grilla tomaterna i cirka 2 minuter på varje sida.
  5. Servera med sallad, vitlökssmör, grillad tomat och grillad majs.