Grillade röda räkor på rostad baguette med kräm på kronärtskocka och örtolja! - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Grillade röda räkor på rostad baguette med kräm på kronärtskocka och örtolja!

Beställ vinet till maten:

Pet-Nat Bianco Fattoria Sard

229:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 8 st rödräkor
  • 1 Burk kronärtskocka
  • Vitlök
  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • Juice från 1 citron
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka oregano
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 kruka basilika
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 baguette

Så här gör du:

  1. Mosa de konserverade kronärtskockorna och tillsätt äggulorna, citronjuice, en pressad vitlöksklyfta och en tesked dijon. Blanda med en handmixer och tillsätt en skvätt olja.
  2. Skala räkorna. Ringla lite olivolja och stek på hög värme.
  3. Ta persilja, oregano och rosmarin.Tillsätt lite citronsaft, olivolja, salt och en halv vitlöksklyfta. Mixa med en handmixer tills den är helt slät.
  4. Skiva och rosta eller stek baguetten,
  5. Lägg kronärtskockmajon på brödet, rödräkorna och ringla därefter på örtoljan.