Grillade röda räkor med örtolja & kräm på kronärtskocka - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Grillade röda räkor med örtolja & kräm på kronärtskocka

Lägg upp allting på skivor av rostad baguette och njut. Ett utmärkt tilltugg till fördrinken eller som förrätt!

Beställ vinet till maten:

Bottega Gold Prosecco

239:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 8 st rödräkor
  • 1 Burk inlagd kronärtskocka
  • Vitlök
  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • Juice från 1 citron
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka oregano
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 kruka basilika
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 baguette

Så här gör du:

  1. Mosa de inlagda kronärtskockorna och tillsätt äggulorna, citronjuice, en pressad vitlöksklyfta och en tesked dijon. Blanda med stavmixer och tillsätt en skvätt olja.
  2. Skala räkorna. Ringla över lite olivolja och stek hastigt på hög värme.
  3. Plocka persilja, oregano och rosmarin. Tillsätt lite citronsaft, olivolja, salt och en halv vitlöksklyfta. Mixa med en handmixer tills örtoljan är helt slät.
  4. Skiva och rosta eller stek baguetten.
  5. Lägg kronärtskockskrämen på brödet, toppa med rödräkorna och ringla därefter på örtoljan!