Gudomlig tryffelpasta med parmesan och lök! - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Gudomlig tryffelpasta med parmesan och lök!

Enklast är oftast godast och har du bra råvaror blir det mesta gott! Denna pasta innehåller ett fåtal ingredienser men exploderar av smak i munnen! Bra färsk tryffel kan vara svårt att hitta men gå till saluhallar eller specialbutiker så finns det.

Beställ vinet till maten:

Barbaresco Canova Tenuta San Mauro

399:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Pasta för 4 personer (gärna färsk)
  • 4 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 färsk tryffel (à ca 20 g)
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl grädde
  • 3 dl finriven parmesan

Så här gör du:

  1. Hacka schalottenlök samt vitlök fint och stek på medelvärme i mycket smör.
  2. Häll på vitt vin och låt alkoholen koka bort några minuter.
  3. Häll på grädde och låt reducera till en bra konsistens.
  4. Sätt värmen på lägsta och rör i massa parmesan och riven tryffel. Smaka av med salt.
  5. Koka pasta och blanda med såsen. Toppa med riven tryffel.
  6. Superpasta som passar både vardag och fest!
  7. Smaklig spis.