Handskuren klassisk råbiff i ny tappning! - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Handskuren klassisk råbiff i ny tappning!

En klassisk råbiff i ett oklassiskt utförande och vi vågar påstå att den är oändligt mycket godare än det franska originalet. Viktigt att tänka på är att köpa bra kött. Använd lövbiff av innanlår eftersom det är extremt smidigt att skära om man jämför med en hel bit. Superenkelt utförande och allt går att förbereda så att du kan fokusera på en snygg uppläggning när gästerna sitter till bordet.

Beställ vinet till maten:

Borgogno No Name

299:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

 • 800 gram lövbiff
 • 3 schalottenlökar
 • Inlagda senapsfrön
 • Rödbetschips
 • Pepparrot- och Dijonmajonnäs
 • Friterad kapris efter eget tycke

Så här gör du:

 1. Gör en 1-2-2 lag genom att blanda 1 del ättika med 2 delar socker och 2 delar vatten. Rör så sockret löser sig. Hacka schalottenlök fint och låt den ligga i lagen minst 20 min.
 2. Hacka lövbiff av innanlår i små kuber. Se till att köpa fin lövbiff av högsta kvalitet så får du bäst resultat. Kolla också så att köttet är förpackat nyligen, helst samma dagen eller dagen innan.
 3. Häll kapris i en sil och sila bort vätskan. Låt ligga på papper eller i handduk tills de blir torra. Se till att du har så lite vätska som möjligt i kaprisen när du börjar fritera för annars skvätter det mycket. Fritera kaprisen i olja på runt 170°C i några minuter. Lägg på papper spara till servering.
 4. Gör en vanlig majonnäs genom att mixa ett ägg, vinäger och dijon med en stavmixer. Tillsätt olja och mixa till en majonnäs. Smaksätt majonnäsen med massa riven pepparrot, mer dijon och salt. Mixa slät. Du kan också köpa en färdig majonnäs som du smaksätter med pepparrot och dijonsenap.
 5. Lägg upp köttet på en tallrik, klicka på lite majonnäs här och var, på med schalottenlöken, friterad kapris, rödbetschips (finns att köpa), inlagda senapsfrön eller grov senap (finns att köpa) och toppa med krasse.