Hummercappuccino - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Hummercappuccino

Hummersoppa, eller hummercappuccino – den perfekta rätten att inleda nyårsmiddagen med. Till det, Pommery Blanc de Blancs, gjord på 100% chardonnay. En frisk och elegant champagne med toner av jasmin, gröna äpplen och solmogen citrus, perfekt att avnjuta till fisk och skaldjur.

Beställ vinet till maten:

Pommery Apanage Blanc de Blancs

529:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 2 st hummer
  • 1 st lök
  • 1 st morot
  • ½ fänkål
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1,5 dl vitt torrt vin
  • 2 msk hummerfond
  • 7 dl vatten
  • 1 msk tomatpure
  • 1-2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk

Så här gör du:

  1. Knäck hummern och töm den på allt kött. Spara skalet och lägg köttet på ett fat och använd till någon annan rätt. Exempelvis en lite hummertoast.
  2. Knäck skalen i mindre bitar och fräs i lite olivolja i en kastrull några minuter. Tillsätt morot, lök, vitlök och fänkålen skuren i mindre bitar samt tomatpuren. Låt fräsa med några minuter. Tillsätt vin och låt koka några minuter. Tillsätt vatten och lite hummerfond och låt sjuda i 30-40 min. Sila buljongen och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Koka ner fonden till en stark koncentrerad smak. Tillsätt grädden och låt koka ner till en lite tjockare konsistens. Smaka av med salt vid behov samt ev lite cayennpeppar och du vill ha i lite hetta.
  3. Vi servering så häller du upp soppan i koppen men sparar lite av soppan kvar i kastrullen. Tillsätt mjölken och mixa med en stavmixer tills du får ett fint skul. Sked upp skummet och lägg på toppen av. soppan. Toppa med dill.