Japanska sommarsmaker! - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Japanska sommarsmaker!

Tonfisktataki med soja- och sesamvinägrett, srirashamayo, grön chili, vårlök, edamamebönor och rädisa! 

Beställ vinet till maten:

Abbotts & Delaunay Métayage Pinot Noir

139:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 600 g tonfiskfilé- MSC-märkt
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • Majonnäs
  • 1 msk srirashamayo
  • 1 grön chili
  • Edamamebönor
  • 1 knippe rädisor
  • 1 knippe Vårlök

Så här gör du:

  1. Halstra tonfisken snabbt. Se till att den får yta runt om men fortfarande är rå innuti. Slå in i plastfolie och ställ i kylen för att svalna
  2. Blanda japansk soja, sesamolja och risvinäger till en sås.
  3. Tillsätt srirashasås i majonnäsen och bland (Gör gärna en egen majonnäs med ägg, dijon, vinäger och olja.)
  4. Tillsätt hett kokande vatten (med salt och socker) över bönorna och låt stå i 5 min. Kyl ner lite med kallt vatten.
  5. Skiva vårlök, grön chili och rädisor.