Kallrökt laxtartar med svenska äpplen, forellrom, pepparrot och en dijon- och citronvinägrett. - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Kallrökt laxtartar med svenska äpplen, forellrom, pepparrot och en dijon- och citronvinägrett.

Sommar på en tallrik och helt perfekt till ett riktigt kallt glas riesling!

Beställ vinet till maten:

Dopff Brut Cuvée Julien, 375 ml

90:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Kallrökt lax
  • Äpple
  • Schalottenlök
  • Dill
  • Pepparrot
  • Citroner
  • Olivolja
  • Salt
  • Dijonsenap
  • Rågbröd
  • Fänkål
  • Forellrom

Så här gör du:

  1. Tärna den kallrökta laxen och äpple fint och lägg allt i en skål. Addera hackad schalottenlök, dill, riven pepparrot, citronzest, lite olivolja och salt och rör ihop allt.
  2. Blanda citronsaft, dijon, olja och salt till en vinägrett.
  3. Tärna brödet i små kuber och stek i riktigt med smör tills de blivit krispiga.
  4. Sätt samman rätten och toppa med tunt hyvlad fänkål, dill och forellrom. Häll över vinägretten och hugg in. Otroligt gott!