Klassisk Biff Rydberg - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Klassisk Biff Rydberg

Klassisk Biff Rydberg gjord på oxfilé, knaperstekt potatis, varsamt tillagad lök, svartpeppar-dijonnaise, pepparrot och persilja. En helt fantastisk maträtt i all sin enkelhet!

Beställ vinet till maten:

Finca Almendral Reserva

89:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 4 ägg
  • Dijonsenap efter eget tycke
  • Vitvinsvinäger efter eget tycke
  • Olivolja efter eget tycke
  • Salt & Peppar
  • 8 stora potatisar
  • 600 g ryggbiff eller oxfilé
  • Svampbuljong
  • 3 gula lökar
  • 1/2 kruka persilja
  • ca 5 msk smör
  • ca 3 msk olja
  • Pepparrot efter eget tycke

Så här gör du:

  1. Blanda fyra äggulor med önskad mängd dijonsenap, svartpeppar, salt, en skvätt vitvinsvinäger och olivolja. Häll upp i det tomma äggskalet och spara till senare.
  2. Sätt ugnen på 75°C. Skala och skär potatisen i cirka 1 cm stora tärningar. Skölj potatisen i kallt vatten för att bli av med stärkelsen. Låt rinna av i durkslag.
  3. Skala och finhacka lökarna. Hacka persiljan fint.
  4. Stek potatisen i 2 matskedar smör och olja på medelvärme tills de blivit gyllene och knapriga. Salta och peppra. Lägg i ugnsfast form och ställ in i ugnen för att hålla värmen.
  5. Stek löken försiktigt i 2 matskedar smör tills den blivit mjuk och börjar få lite färg. Salta och peppra. Lägg bredvid potatisen i formen.
  6. Höj värmen på stekpannan så den blir rejält varm. Innan dess har du tärnat köttet i 2 cm stora tärningar. Salta och peppra. Stek hastigt i resten av smöret och oljan tills bitarna fått fin färg på utsidan men fortfarande är rosa inuti.