Klassisk Biff Rydberg - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Klassisk Biff Rydberg

Klassisk Biff Rydberg gjord på hängmörad oxfilé, stekt potatis, brässerad lök, dijonnaise, pepparrot och persilja!

Beställ vinet till maten:

The Butcher Pinot Noir

169:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 600 g oxfilé
  • 8 potatisar
  • 3 gula lökar
  • 0,5 kruka persilja
  • 5 msk smör
  • 3 msk olja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 ägg (gulan)
  • 2 msk Dijonsenap
  • Rapsolja
  • Socker
  • Pepparrot

Så här gör du:

  1. Stek potatis i smör och salt
  2. Stek löken försiktigt och addera lite socker, salt och vinäger mot slutet. Jag gillar när löken steks till dess att den är genomskinlig snarare än bränd.
  3. Mixa äggula med dijonsenap. Addera en skvätt olja, lite salt och peppar och vispa till dess att det tjocknar men fortfarande är rinnande. Om du fortsätter vispa så får du en majonnäs och det vill du inte ha i det här fallet.
  4. Riv pepparroten och hacka persiljan.
  5. Stek oxfilén på högsta möjliga temperatur med enbart en skvätt olja i pannan. Låt köttet stekas i en minut eller två så det når en stekgrad motsvarande medium. Salta.
  6. Sätt samman rätten som på bilden eller så som du behagar. Detta är en fantastisk rätt! Låt det väl smaka!