Ostron på klassiskt vis - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Ostron på klassiskt vis

Ett lyxigt och utsökt sätt att förgylla minglet eller att servera som förrätt – givetvis tillsammans med ett glas champagne! Tillbehören kan varieras i all oändlighet och det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. Här serverar vi ostronen på klassiskt vis med citron eller schalottenlöksvinägrett, eller varför inte avnjuta dem helt naturella?

Beställ vinet till maten:

Gonet Sulcova Cuvée Gaïa Grand Cru Extra Brut

789:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 8-16 Ostron
  • 1 Citron
  • 2 st Schalottenlökar, finhackade
  • 1 nypa Salt
  • 1 nypa Socker
  • 1 dl Rödvinsvinäger
  • 1 msk vatten

Så här gör du:

  1. Hacka schalottenlöken fint och lägg i en skål. Strö på en liten nypa salt och en liten nypa socker. Låt stå medan du öppnar ostronen.
  2. Öppna ostronen med en ostronkniv, håll gärna fast ostronet med en kökshandduk för att undvika att du slinter.
  3. Skölj bort eventuella sand- och skalrester. Använd kniven och lossa försiktigt ostronen från skalen.
  4. Addera rödvinsvinäger och vatten till löken och blanda runt.
  5. Skär upp citronen i klyftor.
  6. Lägg upp ostronen på ett stort fat, gärna på en isbädd. Ställ skålen med schalottenlöksvinägrett i mitten och garnera med citronklyftorna!