Krämig hummerpasta - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Krämig hummerpasta

Hummer och linguine tillsammans med hemmagjord hummerfond, vispgrädde, selleri, vitlök, schalottenlök, cayennepeppar, parmesan och gräslök. Helt fantastiska smaker! En pastarätt som passar lika bra på festen eller om du bara är sugen på lite välförtjänt vardagslyx! Hemligheten ligger i den egenproducerade fonden.

Beställ vinet till maten:

Charles Heidsieck Brut Réserve

579:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 2 Humrar
  • Smör att steka i
  • Olja att steka i
  • 3-4 schalottenlökar
  • 1/3 Fänkål
  • 1-2 matskedar tomatpuré
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl vatten (eller så att det täcker hummerskalen)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 stjälkar selleri
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt efter eget tycke
  • Cayennepeppar efter eget tycke
  • 1 kruka gräslök
  • 2 dl riven parmesan

Så här gör du:

  1. Plocka hummern på allt kött och spara till senare. Krossa skalet i lite mindre delar och rosta det i en större stekpanna tillsammans med smör och olivolja i cirka 5 minuter. Addera hackad schalottenlök och fänkål och låt svettas i några minuter. Addera tomatpuré och rör om och låt steka i ytterligare några minuter. Häll i vitt vin och vatten (50/50). Låt reducera tills du fått en stark och smakrik fond.
  2. Addera hackad schalottenlök, vitlök och selleri i en stekpanna och låt ingredienserna svettas försiktigt i smör och olja. Addera hummerfonden och låt allt börja koka. Häll i vispgrädde och reducera ner till en önskvärd konsistens. Krydda med salt och en nypa cayennepeppar för att få lite hetta om du vill.
  3. Innan servering hackar du hummerköttet och gräslöken. Addera köttet och gräslöken till såsen innan du adderar pastan och blanda runt ordentligt.
  4. Toppa med en fin bit hummerkött och parmesan.