Krämig kycklingpasta - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Krämig kycklingpasta

Det bästa tipset för att lyckas med den perfekta kycklingen är att addera den på toppen av rätten istället för att skära den i mindre bitar och blanda med såsen – det ger dessutom en mer elegant servering!

Beställ vinet till maten:

Louis Jadot Santenay

339:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Valfri pasta för fyra personer
  • 3-4 kycklingfiléer
  • 1 medelstor schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 kruka färsk dragon
  • ca 65 g bladspenat
  • Parmesan, riven
  • Olja till stekning
  • Salt & Svartpeppar

Så här gör du:

  1. Salta kycklingen och stek i olja på skinnsidan tills den är gyllene. Ta upp ur pannan och spara till senare.
  2. Hacka schalottenlök och vitlök och fräs i lite olja. Tillsätt vitt vin och lite dragon och reducera i ett par minuter. Tillsätt kycklingfond och reducera ytterligare i ett par minuter så att smaken blir koncentrerad. Tillsätt grädde och dijon. Rör om.
  3. Lägg i kycklingen med skinnsidan uppåt och låt den gå klart i såsen (tills den når en innertemperatur på 72°). Salta och peppra om det behövs.
  4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Lyft av kycklingen och lägg åt sidan. Tillsätt spenat och en näve riven parmesan i såsen. Vänd ner pastan och blanda runt.
  6. Lägg upp pastan på en tallrik. Skär kycklingen i tjocka skivor och lägg på toppen. Riv över mer parmesan och garnera med färsk dragon. Smaklig måltid!