400 gr pancetta eller rimmat/rökt sidfläsk av bra kvalite
Färsk tryffel, alternativt tryffelsalt eller tryffelolja
1 kruka timjan
Så här gör du:
Skär lök och vitlök smått och lägg i en kastrull med olivolja. Svetta några minuter innan du adderar riset och rör om. Låt allt fräsa någon minut men inte så att det får färg.
Tillsätt vitt vin och låt det koka in någon minut. Sänk värmen till medel och späd med buljong, lite i taget och rör om. Fortsätt späda med buljong så fort riset börjar bli torrt och upprepa tills riset är klart. Dra kastrullen åt sidan och addera en rejäl klick smör samt parmesan. Smaka av med salt och svartpeppar.
Skär pancettan i kuber och stek i lite smör på medel+ värme så att den får fin färg.
Toppa risotton med pancetta, mer riven parmesan, lite timjan och massa tryffel. Ta gärna också lite av smöret från pancettapannan och ringla över rätten för extra smak.