Krispiga mini-toasts med Brie de Meaux, Iberico-skinka och tryffel! Supergoda munsbitar innan middagen eller som förrätt! - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Krispiga mini-toasts med Brie de Meaux, Iberico-skinka och tryffel! Supergoda munsbitar innan middagen eller som förrätt!

Dessa små godsaker är goda! Ett tips är att göra fler än vad du tror ska gå åt.

Beställ vinet till maten:

Grand Marrenon

194:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Vitt toast-bröd
  • Smör
  • Brie de Meaux
  • Ibérico-skinka
  • Tryffel

Så här gör du:

  1. Skär bort kanterna på vitt toast-bröd. Platta till dem med en brödkavel eller varför inte en vinflaska.
  2. Stek brödet i smör på ena sidan. Vänd på dem och lägg på ost, skinka och tryffel. Om du inte hittar färsk tryffel så funkar det också med tryffelsalt eller tryffelolja. Om du väljer att använda tryffelsalt så var lite försiktig då osten är salt i sig själv
  3. Addera en till brödskiva med krispiga sidan mot mitten av mackan och pressa ihop hela härligheten. Stek försiktigt båda (ostekta) sidorna i smör till dess att osten börjat smälta och toasten blivit krispig.
  4. Gör önskat antal och kom som sagt ihåg att göra fler än du tänkt dig. Servera med ett glas Amarone som klarar av de höga smakerna i maten. Underbart gott!