Häll grädden i en liten kastrull och ge den ett uppkok. Låt grädden koka ner tills ca 70% återstår. Sänk plattan till låg värme och rör i osten. Rör tills osten är helt smält och blandad med grädden. När ostgrädden är fingervarm knäcker du i ett ägg i kastrullen och mixar med stavmixer så att allt blandas. Häll på ca 1 dl olja i en strid tunn ström medan du fortsätter mixa. Krämen ska nu bli likt en majonnäs men slätare, tillsätt mer olja om du vill ha tjockare konsistens. Smaka av med citronzest från en citron samt en hel del citronjuice och salt för att få upp en hög smak. Förvara i rumstemperatur till servering.
Plocka allt kött från krabban och från klorna och fördela i olika skålar. Lägg exempelvis den röda rommen och krabbsmöret i en skål och köttet från klor och ben i en annan.
Lägg lite av rommen och smöret i botten på krustaden. På med krämen så att det täcker. Toppa sedan med krabbköttet och hackad gräslök.