Kyckling ”Pot au feu” Languedoc - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Kyckling ”Pot au feu” Languedoc

Då grytan innehåller syra från både vin och dijon, möter den upp syran i denna friska sauvignon blanc och lyfter fram fruktigheten på ett utmärkt vis!

Beställ vinet till maten:

Abbotts & Delaunay Sauvignon Blanc

99:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 800 g kycklinglårfiléer
  • 2 morötter, skalade i bitar
  • 150 g champinjoner, stekta
  • 100 g haricotsverts
  • 200 g spetskål
  • 300 g kokt potatis
  • 2 gula lökar, i bitar
  • 100 g rädisor, i bitar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • ½ liter kycklingbuljong
  • 3 dl vitt vin, torrt
  • 1 dl grädde
  • 1 lagerblad
  • 3 kvistar timjan
  • 1 tsk dijonsenap
  • Basilika
  • 1 msk hackad gräslök
  • Salt och peppar
  • Olivolja

Så här gör du:

  1. Stek kycklingen i olivolja i en stor gryta. Tillsätt lök, vitlök, morötter, potatis, timjan och lagerblad och stek någon minut. Tillsätt sedan vitt vin och buljong och låt koka in ca 10 min.
  2. Tillsätt spetskål, haricots verts, svamp, senap och grädde. Koka ihop med grädden i ca 5 min och smaka av med salt och peppar.
  3. Vid servering, tillsätt rädisor, gräslök och toppa med basilika och servera med ett gott surdegsbröd.