Langos med hummer, löjrom, pepparrot och brynt smör - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Langos med hummer, löjrom, pepparrot och brynt smör

Langos! Perfekt som tilltugg eller förrätt. Denna rätt med rötterna i Ungern går att variera på en rad olika sätt. Detta recept är en lyxvariant med både hummer och löjrom!

Beställ vinet till maten:

Dopff Brut Cuvée Julien, 375 ml

95:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 stor kokt potatis (kall à ca 90 g)
  • 7 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl till utbakningen olja till friteringen
  • 2-3 hummrar
  • Smetana
  • Löjrom
  • Rödlök
  • Dill
  • Färsk pepparrot

Så här gör du:

  1. Koka potatisen mjuk och låt den kallna. Blanda jäst och vatten så jästen löser sig. Tillsätt pressad potatis och salt och blanda väl. Tillsätt mjöl och knåda till en deg. Jäs degen 40 min. Hetta upp olja i en kastrull eller fritös till 180C. Nyp av bollar från degen och forma till en platt langos. Fritera 1,5 min på varje sida.
  2. Gör brynt smör i en panna och låt det svalna av lite. Plocka köttet från hummern och dela ner i mindre bitar. Vänd runt i brynt smör.
  3. Toppa langosen med smetana, löjrom, finhackad rödlök, hackad dill och lite riven pepparrot.