Béchamelsås: 20 g smör, 2 msk vetemjöl, 7 dl mjölk, 1 tsk salt och 1,5dl riven prästost
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200°.
Bryn nötfärs och s salsicciafärs i lite olja tills genomstekt och gärna fått lite karamelliserad yta. Tillsätt lök, vitlök, morot och tomatpure och svetta några minuter. Tillsätt krossade tomater, buljong och kryddor och låt koka minst 10 minuter.
Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Tillsätt resten av mjölken och salt. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Sjud såsen tills den tjocknat till en bra konsistens. Tillsätt 1,5dl riven prästost och rör runt.
Varva köttfärssåsen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form. Toppa med riven ost. Gratinera i ugnen, cirka 25 minuter.