Laxsashimi med rostad broccoli - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Laxsashimi med rostad broccoli

En fräsch och somrig förrätt med rostad broccoli, brynt smör med soja och en cashewpasta med soja, ingefära, lime, chili och koriander. Smaker som passar perfekt ihop med den fräscha salmalaxen!

Beställ vinet till maten:

Saint Clair Riesling

139:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 200 g Salmalax
  • 200 g broccoli
  • 3 avokado
  • 4 dl soja
  • 2 msk strösocker
  • 200 g smör
  • 100 g cashewnötter
  • 2 msk limejuice
  • 1/2 chili
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 kruka koriander
  • Krasse
  • Vårlök

Så här gör du:

  1. Lägg broccoli i en ugnsäker form, ringla över olivolja och smaka av med salt. Rosta i ugnen på 200°C tills den fått fin färg.
  2. Mixa cashewnötter med limejuice, ingefära, 1 dl soja, chili och koriander. Äe du inte nöjd med konsistensen adderar du mer soja.
  3. Bryn smör i en panna och låt svalna. Tillsätt 3 dl soja och socker, vispa kraftigt i 1 till 2 minuter.
  4. Skär avokadon i skivor och använd en brännare eller fräs snabbt i torr panna på hög värme.
  5. Skär laxen i skivor och montera ihop rätten med vårlök och krasse ovanpå!