Råraka med brynt smör-smetana, schalottenlök, löjrom och dill kan ju vara den ultimata förrätten till en härlig helgmiddag. Ett glas champagne till det och cirkeln är sluten. Läs hur du gör den perfekt krispiga rårakan!
Riv potatisen på den fina sidan av järnet. Lägg i isvatten i 10 minuter och häll sedan av vattnet. Kläm ur det sista vattnet ur potatisen och lägg allt på en kökshandduk för att torka.
Stek dina rårakor i rikligt med smör på medelvärme, vänd dem med jämna mellanrum tills de blivit krispiga och gyllene. Salta och låt vila på papper innan servering.
Bryn smör och blanda ner smetana. Var vaksam så att du inte bränner smöret, det ska få en fin brun färg och dofta nötigt. Smaka av med en nypa salt och en gnutta citronsaft.
Finhacka schalottenlöken.
Lägg upp allt på en tallrik, garnera med dill och hugg in!