Ljuvligt het tempuramajs - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Ljuvligt het tempuramajs

En rätt som bjuder på både krispiga och krämiga texturer. Majsens sötma passar utmärkt till srirachans hetta!

Beställ vinet till maten:

Ca’ Montini Prosecco Extra Dry

109:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 1 färsk majskolv
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 ägg
  • 0,4 dl kolsyrat vatten (mer vid behov)
  • Neutral olja att fritera i
  • Egengjord majonnäs eller din färdigköpta favorit
  • Srirachasås
  • Vårlök (eller salladslök)
  • Flingsalt
  • Chilipulver

Så här gör du:

  1. Skär av majskornen från kolven, här är det färsk majs som gäller och inte den konserverade sorten.
  2. Blanda majsstärkelse med vanligt mjöl och en nypa salt. Addera en liten äggula och en skvätt iskallt kolsyrat vatten så du får en tjock och fin tempurasmet. Är den för tjock så adderar du bara lite mer iskallt kolsyrat vatten. Bara du kan avgöra om och när konsistensen är den rätta. Häll ner din färska majs och blanda runt. Lägg ner lite mindre klumpar i kastrullen med olja och fritera på 160°C tills gyllene.
  3. Blanda majonnäs med srirachasås tills du fått den hetta du är ute efter.
  4. Lägg upp den friterade majsen på en tallrik. Toppa med fint skuren vårlök och srirachamajo. Hugg in och njut!