Ca’ Montini Prosecco Extra Dry - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

109

KRONOR

Ca’ Montini Prosecco Extra Dry

Jag accepterar villkoren

Ca’ Montini Prosecco Extra Dry

Druvorna till Ca’Montini Prosecco kommer från svala vingårdar i norra Italien där mikroklimatet gör att de blir extra smakrika. Ekologiska Ca’Montini Prosecco är ett ungdomligt vin, med fruktig doft fylld av vita blommor, gröna äpplen och frisk citrus. I smaken finns fruktiga toner av äpplen och clementiner med en pigg fräschör. Det innebär att detta ekologiska bubbel är idealiskt som aperitif men även till pizza och charkuterier. Vårt absolut hetaste stalltips är såklart att prova löjromsdippen som du hittar lite längre ner, den är både enkel att göra och underbart god!

Producenten Enoitalia grundades 1986 och är ett av de största privatägda vinföretagen i Italien. Varumärket ägs av familjen Pizzolo som arbetat med jordbruksprodukter, livsmedel och vin i flera generationer. De äger bland annat den uppskattade ekologiska egendomen Valle Reale. Enoitalia drivs idag av bröderna Giorgio, Giuliano, Augusto och Floriano Pizzolo. Firman har sitt säte i Calmasino di Bardolino i distriktet Veneto.

  • Ursprung: Veneto, Italien
  • Art nr: 77377
  • Produkttyp: Mousserande vin
  • Passar till: Aperitif
  • Volym: 750 ml
  • Sockerhalt: 1,1 g/100 ml
  • Druva: Glera
  • Årgång: NV
  • Alkoholhalt: 11%
  • Pris: 109 kr
  • Lagringsbarhet: 2025-2026
  • Förslutning: Naturkork

Recept till vinet

Lyxig chipsbricka med löjrom, smetana, rödlök och dill

Lyxa till fördrinken med denna stiliga och smakrika chipsbricka. Enkel...

Till recept