Lobster roll med krabba och grillat briochebröd!  - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Lobster roll med krabba och grillat briochebröd! 

Lobster roll med grillat briochebröd penslade riktigt i smör, gott enkelt och lyxigt! 

Hummer och krabba kan även ersättas av andra skaldjur.

Beställ vinet till maten:

Ca’ Montini Prosecco Extra Dry

109:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 4 korvbröd, saftiga, gärna brioche
  • 5 msk smält smör, eventuellt lite mer
  • 4 msk majonnäs
  • 3 msk saft från citron
  • 2 hummer
  • 2 krabbor
  • 2 avokado
  • 4 salladsblad
  • Svartpeppar
  • 1 knippe Gräslök

Så här gör du:

  1. Rensa hummer och krabba. Dela köttet i grova bitar.
  2. Smält smöret
  3. Grilla avokadon snabbt så den får yta
  4. Grilla bröden och pensla dem med hälften av det smälta smöret
  5. Lägg sallad i botten av brödet och bygg sedan din Lobster roll med hummer, krabba och avokado medan du ringlar resterande av det smälta smöret över köttet
  6. Toppa med citronmajonnäs, gräslök och svartpeppar
  7. Njut!