Lyxig svamptoast med pata negra och tryffelpecorino! - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Lyxig svamptoast med pata negra och tryffelpecorino!

Svamp på smörstekt toast är svårslaget. Denna lyxiga toast är dessutom toppad med pata negra och tryffelpecorino!

Beställ vinet till maten:

Borgogno No Name

309:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 300 g blandad svamp (skogschampinjon, ostronskivling, portabello eller det du hittar i butik)
  • 4 skivor toastbröd
  • Smör till stekning
  • 0,5 dl grädde
  • Skvätt vitt vin
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök finhackad
  • Tryffelpecorino eller vanlig pecorino
  • Pata negra eller annan god skinka

Så här gör du:

  1. Hacka ner svampen i mindre bitar och stek gyllene i mycket smör. Lägg i den hackade löken och vitlöken och låt den fräsa med en stund.
  2. Slå på en skvätt vitt vin och låt alkoholen koka bort. Häll på grädde och låt det koka in så det nästan inte är någon vätska kvar utan bara krämig svamp.
  3. Stek toastbröd i smör.
  4. Lägg en stor klick svamp på toasten och toppa med osten och skinkan. Försvinnande gott!