Pannstekt röding med vitvinssås och kokt potatis - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Pannstekt röding med vitvinssås och kokt potatis

Lyxigt och lättlagat! Rödingen toppas med rom, krasse och serveras med kokt potatis! 

Beställ vinet till maten:

The Butcher White Cuvée

129:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 4 st rödingar (ca 150g per person)
  • 200 gr smör (rumstempererat)
  • 3 st schalottenlök
  • 1 st citron
  • Krasse
  • 1 burk forellrom eller stenbitsrom
  • 4 dl vitt vin / matlagningsvin
  • 4 dl matlagningsgrädde

Så här gör du:

  1. Förbered tillbehör som kokt potatis och strimla schalottenlök.
  2. Svetta löken i en stor klick smör och tillsätt därefter det vita vinet och grädden. Låt puttra och smaka av.
  3. Sila såsen, och spara löken.
  4. Stek rödingfiléerna i smör på skinnsidan tills den nästan är klar. Vänd och stek hastigt på köttsidan.
  5. Lägg upp rödingfiléerna på en tallrik, tillsätt sås, garnera med rom och krasse och servera med den sparade löken.
  6. Servera med nykokt potatis och njut!