Pannstekt röding med vitvinssås och kokt potatis - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Pannstekt röding med vitvinssås och kokt potatis

Lyxigt och lättlagat, den smakrika rödingen toppas här med forellrom och krasse!

Beställ vinet till maten:

The Butcher White Cuvée

159:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 4 st rödingfiléer (ca 150 g per person)
  • 200 g smör (rumstempererat)
  • 3 st schalottenlökar
  • 1 Citron
  • Krasse
  • 1 burk forellrom eller stenbitsrom
  • 4 dl vitt vin / matlagningsvin
  • 4 dl matlagningsgrädde

Så här gör du:

  1. Koka potatisen.
  2. Strimla schalottenlöken och svetta i en stor klick smör, tillsätt därefter det vita vinet och grädden. Låt puttra och smaka av med salt.
  3. Sila såsen, men spara löken till senare.
  4. Smörstek rödingfiléerna med skinnsidan nedåt tills de är nästan klara. Vänd och stek hastigt på köttsidan.
  5. Lägg upp fisken på en tallrik, tillsätt såsen och garnera med rom, krasse och den sparade löken.
  6. Servera med nykokt potatis och njut!