Pannstekt torskrygg med rostade hasselnötter - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Pannstekt torskrygg med rostade hasselnötter

Underbar smörstekt torskfilé med rostade hasselnötter, pepparrot, citron och potatismos med brynt smör.

Beställ vinet till maten:

Three Finger Jack Chardonnay

149:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 600 g torskrygg
  • 500-600 g mandelpotatis
  • 100 g smör
  • 50 g hasselnötter eller anpassa efter eget tycke
  • 1 purjolök
  • 1 citron
  • Smör
  • Pepparrot
  • Dill

Så här gör du:

  1. Koka mandelpotatis färdig (skal på). Mosa potatisen med valfritt verktyg, tillsätt brynt smör, purjolök och gräslök, smaka av med salt
  2. Rosta hasselnötterna i torr panna tills de fått fin färg.
  3. Stek torsken med skinnsidan uppåt i saltat smör i en till två minuter. Vänd på fisken och stek till en innertempertur på 45-50C. Ös smör med en sked under tiden om du steker fisken.
  4. Toppa med en klyfta citron, pepparrot, dill och mer brynt smör