Pasta pesto extra allt! - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Pasta pesto extra allt!

Pasta pesto med varm buffelmozzarella, coppa, rostade pinjenötter och extra parmesan. Blir konsistensen för tjock när du blandar allt med pastan så adderar du bara en skvätt pastavatten till du är nöjd!

Beställ vinet till maten:

Bichot Bourgogne Origines Chardonnay

239:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Pasta
  • Färsk basilika
  • Ruccola
  • Vitlök
  • Pinjenötter
  • Citronsaft
  • Parmesan
  • Salt
  • Olivolja
  • Buffelmozzarella
  • Grädde
  • Parmesan

Så här gör du:

  1. Pesto: Lägg i rikligt med färsk basilika och rucola (samt någon övrig favoritört om du vill), vitlök, pinjenötter, färsk citronsaft, parmesan och salt. Mixa till en röra och smaka av. Addera olivolja tills att du är nöjd med konsistensen.
  2. Koka din favoritpasta i saltat vatten.
  3. Sätt samman rätten genom att röra ner peston i pastan (och addera lite vatten vid behov som sagt), lägg på buffelmozzarella, coppan, rostade pinjenötter och mycket parmesan! Toppa med basilika. Ruskigt gott! Smaklig spis