Pilgrimsmussla "Surf 'n' Turf" - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Pilgrimsmussla ”Surf ’n’ Turf”

Pilgrimsmussla med bränd grädde, sobrasada, citron, krasse och potatischips!

Vansinnigt gott och en garanterad favorit när det kommer till förrätter. Mixen mellan den perfekt stekta pilgrimsmusslan, sobrasada och den feta nötiga grädden är magisk!

Beställ vinet till maten:

Louis Roederer Rosé

839:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Pilgrimsmussla
  • Sobrasada (bredbar korv från Mallorca, finns i delikatessbutiker och saluhallar)
  • Grädde
  • Citron
  • Krasse
  • Potatischips
  • Salt

Så här gör du:

  1. Häll 5dl grädde i en kastrull och börja koka. Var försiktig så det inte kokar över i början. Låt grädden reducera och rör då och då. När grädden börjar tjockna rör du i botten så du får med allt det brända också. När grädden är rejält tjock sänker du temperaturen lite och fortsätter röra med jämna mellanrum. Grädden är färdig när den har konsistens som en majonnäs och är gyllenbrun. Smaka av med salt.
  2. Ta ut köttet ur sobrasadan och lägg i en ugnsfast form. Kör in i ugnen på 220C grill i 10 min.
  3. Stek pilgrimsmusslan i smör på en sida på full värme i 1 min för att sedan sänka temperaturen till medel. Stek i ca 2–4 min beroende på storlek. Jag gillar när pilgrimen är tillagad till häften och rå resten men kör så länge du vill beroende på egen smak.
  4. Lägg upp rätten med sobrasada i botten toppad med pilgrimsmusslan och grädde på sidan. Strössla över lite citronzest och pressa över några droppar citronjuice. Lägg på några potatischips av bra kvalitet samt krasse och servera. Sjukt god rätt som kommer få lovord runt bordet!