Pilgrimstoast med brynt smörkräm och löjrom - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Pilgrimstoast med brynt smörkräm och löjrom

En lyxig liten toast toppad med stekt pilgrimsmussla, löjrom samt en utsökt smörkräm. Perfekt att servera som mingeltilltugg eller som en elegant förrätt!

Beställ vinet till maten:

Pierre Peters Cuvée de Réserve

499:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 4 pilgrimsmusslor
  • 1 ägg
  • 2 dl neutral olja
  • 25 gr smör att bryna
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 citron
  • 2 skivor vitt bröd
  • Smör att steka i
  • 1 schalottenlök
  • Krasse

Så här gör du:

  1. Bryn smöret och häll av merparten förutom det brynta i botten av kastrullen. Addera vispgrädden och låt koka upp. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna lite. Knäck i ett helt ägg. Mixa med stavmixer och häll försiktigt i neutral olja tills du uppnått en tjock och silkeslen textur på krämen. Smaka av med salt, lite citronsaft och rivet citronskal.
  2. Gör en 1-2-2 saltlake och tillsätt schalottenlök, låt stå i 30 min.
  3. Stek musslorna i olja på hög värme och addera en klick smör. 1–2 minuter på varje sida beroende på hur varm plattan är sam hur välstekt du gillar dina pilgrimsmusslor.
  4. Stek toastbrödet i smör under lite tryck så det blir tillplattat och extra knaprigt. Dela toasten så du får fyra lagom stora bitar att bygga på.
  5. Sätt ihop toasten genom att börja med smörkrämen, pigrimsmussla och toppa med löjrom och krasse.