429
KRONOR
”Fynd!”
Allt om Mat
6 av 6
Svenska Dagbladet
91 poäng
Dina Viner
91 poäng
Wine Advocate
93 poäng
Wine Spectator
Champagne från producenter som själva äger odlingarna där druvorna till vinet vuxit, brukar kallas odlarchampagne. Det blir väldigt personligt och i det här fallet också väldigt bra. Doften är frisk med inslag av äpplen, en fin brödighet och subtila nougattoner. Smaken är trivsamt torr med frisk frukt och en förvånansvärd fyllighet för att vara gjord på 100% Chardonnay. Vinmakare Rodolphe Péters har valt att skapa en torr champagne med en sockerhalt på enbart 4 gram per liter. Vanligtvis lämpar sig Chardonnay-drivna champagner väl att lagras och detta är inget undantag. När den ska drickas är upp till dig men med tiden kommer brödigheten att ta mer och mer plats. När det väl är dags så njuter du Cuvée de Réserve bäst väl kyld ur vitvinsglas för att få fram alla härliga aromer!
Kött, pommes, fräsch sallad och en klick hemslagen bearnaisesås – det är inte mycket...
Till recept