Pizza bianco med svartkål, smörstekt trattkantarell, vitlök och körvel - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Pizza bianco med svartkål, smörstekt trattkantarell, vitlök och körvel

Underbar pizza där crèmefraichen ger en krämigt len smak tillsammans med övrig fyllning. Mitt bästa tips är att göra pizzan på ett bakplåtspapper, hetta upp en plåt till max och sedan dra över den ogräddade pizzan till den stekheta plåten och direkt in i ugnen. På detta sätt får pizzan bra värme underifrån och du får en bättre yta.

Beställ vinet till maten:

Pet-Nat Bianco Fattoria Sard

219:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Deg
  • 7dl mjöl
  • 12gr jäst
  • 1tsk salt
  • 2tsk socker
  • 3dl kallt vatten
  • Fyllning
  • Svartkål
  • Trattkantarell
  • Smör
  • Vitlök
  • Olja
  • Créme Fraiche
  • Mozzarella
  • Körvel

Så här gör du:

  1. Lös upp jäst i vattnet. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt lite i taget i en degblandare. Knåda degen i 10 min tills den är slät och smidig. Låt jäsa i rumstemperatur i bunken i 4-6h. Dela degen i 4 lika stora delar. Forma bollar och låt jäsa 30 min.
  2. Stek trattkantarellerna i smör tills krispiga. Smaka av med salt.
  3. Mixa vitlök med lite olja.
  4. Baka ut pizzorna och toppa med mozzarella, Crème Fraiche, vitlök, svartkål, kantarell och baka av på maximal värme i ugnen på varm plåt eller bakstål. Grädda tills gyllene ca 3–7 min beroende på hur bra ugn du har.
  5. Toppa med körvel och ät direkt. Superkombo! Smaklig spis.