219
KRONOR
Vinet som produceras av Fattoria Sardi i Toscana har en härlig fruktighet kombinerad med friskhet, bra syra och generös längd i smaken. Vinet görs av makarna Mina och Matteo och de producerar sin Pet Nat Bianco på ekologiskt odlade Trebbiano-druvor. Utöver att vinet är väldigt trevligt i doft och smak så är det även fritt från tillsatta sulfiter. Druvorna skördas för hand för att sedan pressas försiktigt för att vinet inte ska få smak av skal eller kärnor. Allt sker vid låg temperatur för att vinet inte ska börja jäsa. Den sker nämligen i amforor och rostfria stålfat. Jäsning uppstår av att naturlig jäst från vingården reagerar med det naturliga druvsockret i druvjuicen. När jäsningen har påbörjats buteljeras vinet direkt där den sedan fortsätter. Resultatet ett naturligt bubblande vin, torrt och friskt med fin balans från frukten. Dricks ungt och till pizza!
Underbar pizza där crèmefraichen ger en krämigt len smak tillsammans...
Till recept