Blanda ner 7 gram jäst i 3 dl kallt vatten tillsammans med en halv matsked salt, 1,5 tesked socker, och 2 matskedar olja. Addera 450–500 gram mjöl (i det här fallet användes Manitoba Cream) och knåda i minst 15–20 minuter för hand eller 10 minuter i en bakmaskin tills degen är smidig. Sätt plast över och låt vila i rumstemperatur över natten.
Nästa morgon knådar du degen för hand eller i maskin i 5 minuter. Skär degen i 200–250 gram och rulla till bollar. Lägg på ett fat, ringla olivolja över och sätt plast över. Stoppa in i kylen och låt stå till det är 3 timmar kvar till gräddning, då du tar ut dem i rumstemperatur igen.
Tomatsåsen gör du genom att hälla 1 burk San Marzano-tomater i en skål. Pressa ner en halv klyfta vitlök, hacka ner en halv schalottenlök, häll ner en skvätt balsamico och olivolja, salt, en skvätt honung, färsk basilika och oregano. Mixa allt med en handmixer. Smaka av och addera mer av det du tycker behövs.
Ta mjöl på dina händer och dra ut degen istället för att kavla den. Addera tomatsås, mozzarella, Svarta Sara och vitlöksolja. Ugnen skall vara på maxvärme och varmluft. Har du en pizzasten eller stål så låt den ligga inne i ugnen 1 timme innan gräddning, om inte så gör du samma sak med en vanlig plåt. Detta för att få till en krispig botten. Om du har en ”vanlig” ugn är maxvärme kring 250°C och då tar gräddningen cirka 3-5 minuter. Håll koll och ta ut pizzan när den ser klar ut.
Toppa med coppa, färsk basilika och mer vitlöksolja om du önskar och hugg in och njut!