Pizza Quattro Formaggi med buffelmozzarella, racletteost, parmesan och mozzarella - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Pizza Quattro Formaggi med buffelmozzarella, racletteost, parmesan och mozzarella

Beställ vinet till maten:

Nº 11 Chianti Riserva

119:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 7 gr Jäst
  • 3 dl Vatten
  • Salt
  • 1 msk Socker
  • 2 msk Olivolja
  • Mjöl
  • Schalottenlök
  • Vitlök
  • Tomatpuré
  • Honung
  • Balsamvinäger
  • Krossade tomater
  • Oregano
  • Basilika
  • Mozzarella (fior di latte)
  • Racletteost
  • Parmesan
  • Buffelmozzarella
  • Kapris

Så här gör du:

  1. Mixa 7 gr jäst i 3 dl kallt vatten tillsammans med en halv matsked salt, en dryg matsked socker och 2 matskedar olivolja. Addera 450 gram mjöl och knåda degen i 15–20 minuter för hand eller 10 minuter i en bakmaskin tills att degen blivit smidig och fin. Sätt på plastfilm över bunken och låt den jäsa över natten i rumstemperatur.
  2. Nästa morgon arbetar du med degen i ytterligare 5 minuter för hand eller i maskinen. Skär degen i 200 gramsbitar och rulla till bollar. Lägg dem på en plåt och sätt plastfilm över och låt vila i ytterligare 3 timmar i rumstemperatur innan det är dags att baka pizza.
  3. Dags för tomatsåsen! Lägg i en massa hackad schalottenlök och vitlök i en stekpanna. Låt löken svettas i olivolja i några minuter. Addera tomatpuré, honung och balsamvinäger. Låt allt sjuda i några minuter. Häll i krossade tomater av hög kvalitet och sjud hela härligheten så länge som känns rätt.
  4. Ner med oregano och basilika och mixa allt med en stavmixer tills du fått en jämn och fin konsistens. Salta och peppra vid behov.
  5. Kavla ut degen, på med tomatsåsen, var generös med ost och kapris och ställ in pizzan på en plåt i ugnen på full värme tills att pizzan är gyllene. Har du en pizza sten där hemma så är det såklart att föredra. Glöm då inte att värma upp den i ugnen för att få en riktigt fin botten på pizzan. Skär en slice, hugg in och njut!
  6. Smaklig spis!