Pizzarulle med buffelmozzarella, parma & basilika - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Pizzarulle med buffelmozzarella, parma & basilika

En smarrig och smidig variant av pizza som är enkel att laga. Perfekt att packa med på utflykten!

Beställ vinet till maten:

Poggio Le Volpi Rosso

125:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 4 st libabröd (eller orientaliska bröd)
  • 2 st buffelmozzarella
  • Parmaskinka
  • 2 burkar hela tomater
  • 3 dl riven ost (valfri som du gillar)
  • 12 st körsbärstomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka basilika
  • Olivolja
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Lite honung

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 220°C. Häll av vattnet från de konserverade tomaterna. Lägg dem i en skål och tillsätt olivolja, oregano, hackad vitlök, salt och lite honung. Blanda ihop till en röra, tips är att använda handen.
  2. Fördela tomatröran på libabröden och addera resterande ingredienser, såsom mozzarella, parmaskinka och basilika. Rulla sedan ihop libabröden till rullar.
  3. Avsluta med att lägga den rivna osten på toppen av rullarna och sätt in i ugnen. Grädda tills osten bubblar på toppen.
  4. Servera gärna med en sidosallad!