Pizzarulle med buffelmozzarella, parmaskinka och basilika - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Pizzarulle med buffelmozzarella, parmaskinka och basilika

Det här en otroligt god och samtidigt enkel pizzarulle. 

Beställ vinet till maten:

Dominio Alto Gran Reserva

119:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 4 st libabröd (eller orientaliska bröd)
  • 2 st buffelmozzarella
  • Parmaskinka
  • 2 burkar hela tomater
  • 3 dl riven ost (valfri som du gillar)
  • 12 st körsbärstomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka basilika
  • Olivolja
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Lite honung

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 220C. Ta de konserverade tomaterna och häll av vattnet. Lägg dem i en skål och tillsätt olivolja, oregano, hackad vitlök, salt och lite honung. Blanda ihop till en röra, tips är att använda handen.
  2. Fördela tomatröran på libabröden och addera resterande ingredienser, såsom mozzarella, parmaskinka och basilika. Rulla sedan ihop libabröden till rullar.
  3. Avsluta med att lägga den rivna osten på toppen av rullarna och sätt in i ugnen. Grädda tills osten bubblar på toppen.
  4. Servera gärna med en sidosallad