Poggio Le Volpi Rosso - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

125

KRONOR

98 av 99 poäng!

– Luca Maroni

GULD!

– BERLIN WINE TROPHY 2020

SILVER!

– MUNDUS VINI 2020

Poggio Le Volpi Rosso

Jag accepterar villkoren

Poggio Le Volpi Rosso

Röda viner från Italien har svenska konsumenter generellt sett väldigt bra koll på. Ursprung som Piemonte, Toscana och Valpolicella har nog nästan alla hört talas om. Däremot är det relativt få stött på vin från Rom, eller närmare bestämt Roma DOC. Kanske inte så konstigt då den ursprungsbeteckningen inte ens funnits i 10 år. Poggio Le Volpi Rosso är ett vin med flera fina priser i bagaget, med andra ord en strålande ambassadör för sin region som dessutom är utmärkt till mat!

Faktum är att strax söder om Rom råder perfekta förhållanden för vinodling, där den vulkaniska jorden ger grymma viner på, bland annat, druvsorterna Montepulciano, Cesanese och Syrah. Även om det har odlats druvor här i tusentals år är ursprungsbeteckningen som sagt (Roma DOC) knappt 10 år gammal. Poggio Le Volpi Rosso görs på just Montepulciano och Syrah. I näsa och mun bjuds det på ett vin av det fylligare och kraftigare slaget med toner av mörka bär, choklad och kaffe. Stilen påminner till viss del om Barolo med signifikativt rejäla men ändå silkeslena tanniner. Du dricker vinet lätt kylt som det är eller till någon härligt italiensk maträtt. Vi har med Swedishfoodies hjälp matchat vinet med en gudomlig pizza gjord från grunden. Testa, det är värt det!

  • Ursprung: Roma, Italien
  • Art nr: 75193
  • Produkttyp: Rött vin
  • Passar till: Kötträtter
  • Volym: 750 ml
  • Sockerhalt: 0,8 g/100 ml
  • Druva: Montepulciano, Syrah
  • Årgång: 2018
  • Alkoholhalt: 14%
  • Pris: 125 kr
  • Lagringsbarhet: 2024-2027
  • Förslutning: Naturkork

Recept till vinet

Pizza med danska inslag

Till recept