6 st Gyoza-blad (deg som finns att köpa i färdiga blad på ditt lokala asiatiska livs)
80 gr laxfilé
0,8 dl rapsolja
1 ägg Vinäger (enligt eget smak och tycke)
Dijonsenap
1 msk Sesamolja
6 cm gurka
Chili
Salt
Rädisa
Japansk soja
Forellrom
Koriander
Vårlök eller liknande
Så här gör du:
Fritera gyoza-bladen i en panna med rapsolja i bara några sekunder så att det puffas upp. Lägg dem på hushållspapper för vila.
Gör cirka 1 dl vanlig majonnäs med ägg, vinäger, dijonsenap och olja. Addera sesamolja och salt. Smaka av och addera ytterligare sesamolja och salt om det behövs.
Skär och hacka gurka, chili, rädisa och vårlök.
Skär laxen i kuber och addera japansk soja (typ Kikkoman). Rör runt och var redo att servera ganska omgående.
Lägg det puffade gyoza-kexet på en tallrik och addera alla ingredienser. Toppa med forellrom och koriander. Underbart gott!