Puffade gyoza-kex med sojamarinerad lax, forellrom, sesammajonnäs, gurka, vårlök, chili, rädisa och koriander. - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Puffade gyoza-kex med sojamarinerad lax, forellrom, sesammajonnäs, gurka, vårlök, chili, rädisa och koriander.

Tveklöst delikat och väldigt enkelt att göra! En perfekt start på middagen och de passar även på buffén då gyoza-kexen håller sig krispiga länge.

Beställ vinet till maten:

Louis Roederer Rosé

839:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 6 st Gyoza-blad (deg som finns att köpa i färdiga blad på ditt lokala asiatiska livs)
  • 80 gr laxfilé
  • 0,8 dl rapsolja
  • 1 ägg Vinäger (enligt eget smak och tycke)
  • Dijonsenap
  • 1 msk Sesamolja
  • 6 cm gurka
  • Chili
  • Salt
  • Rädisa
  • Japansk soja
  • Forellrom
  • Koriander
  • Vårlök eller liknande

Så här gör du:

  1. Fritera gyoza-bladen i en panna med rapsolja i bara några sekunder så att det puffas upp. Lägg dem på hushållspapper för vila.
  2. Gör cirka 1 dl vanlig majonnäs med ägg, vinäger, dijonsenap och olja. Addera sesamolja och salt. Smaka av och addera ytterligare sesamolja och salt om det behövs.
  3. Skär och hacka gurka, chili, rädisa och vårlök.
  4. Skär laxen i kuber och addera japansk soja (typ Kikkoman). Rör runt och var redo att servera ganska omgående.
  5. Lägg det puffade gyoza-kexet på en tallrik och addera alla ingredienser. Toppa med forellrom och koriander. Underbart gott!