849
KRONOR
Louis Roederer Rosé Vintage har utsetts till världens bästa roséchampagne vid The Champagne & Sparkling Wine World Championships. Därutöver har vinet även hyllats av kritiker i både Sverige såväl som internationellt. Unikt för Roederers rosé är att de tillsätter Chardonnaysaft till de pressade Pinot Noir-druvorna så att de gemensamt jäser, integreras och harmoniserar. Resultatet är en ovanligt matvänlig champagne. Därför har Swedishfoodie tagit fram en maträtt som passar perfekt till denna roséchampagne i världsklass.
Att Louis Roederer tillhör de allra främsta Champagneproducenterna är alla överens om. De kan också titulera sig världsmästare efter att ha utsetts till ”Sparkling Wine Producer of the Year” vid The Champagne & Sparkling Wine World Championships.
Det finns få viner som omges av ett så magiskt skimmer som just Cristal. Den ryske tsaren Alexander II var stormförtjust i vinet som flödade vid hans hov och begärde att det skulle levereras i buteljer av äkta kristall, därav namnet. Idag är flaskan av ofärgat glas men namnet lever kvar i den prisade efterföljaren Cristal Brut. Framgångarna på den ryska marknaden gav ett rejält uppsving år Roederer som grundades i slutet av 1700-talet men fick sitt nuvarande namn då Louis Roederer tog ledningen i företaget 1827. Roederer är idag ett av de få privatägda familjeföretagen i Champagne.
Tonfisktartar med avokado, vårlök, koriander, päron, gari, sesam- och soyamajonnäs...
Till recept