Pulled pork fritters med chilimajonnäs - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Pulled pork fritters med chilimajonnäs

Dessa små friterade bollar fyllda med pulled pork är otroliga. Ifall du inte vill spendera timmar med att göra pulled pork finns det att köpa färdigt i de allra flesta matbutiker. Superenkelt, otroligt smakrikt och perfekt som tilltugg!

Beställ vinet till maten:

Dolcetto di Pegaso

119:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 1 pkt färdig pulled pork
  • 2 ägg (till panering)
  • 1 ägg till majonnäsen
  • Mjöl
  • Pankoströbröd
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 2 dl neutral olja
  • 1 kruka koriander
  • Neutral olja till fritering

Så här gör du:

  1. Ta ut köttet ur påsen och riv isär det. Salta och blanda ner i marinaden som ofta följer med. Blanda runt ordentligt.
  2. Rulla köttet till bollar. En gammal 5-krona är ett bra mått. Rulla bollarna i mjöl, uppvispat ägg och till sist panko.
  3. Fritera i kastrull, oljan ska hålla ca 160°C, tills de fått en gyllene färg.
  4. Knäck ett ägg i en behållare för stavmixer och tillsätt vinäger, dijon, sambal oelek och vitlök. Mixa så att allt blandas. Tillsätt olja i en jämn stråle medan du mixar pullsvis, när såsen börjar tjockna häller du på resterande olja tills du får en fin majonnäs. Smaka upp med salt och paprikapulver.
  5. Servera bollarna direkt tillsammans med majonnäsen och lite koriander!