Pulled pork fritters med chilimajonnäs - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Pulled pork fritters med chilimajonnäs

Dessa små friterade bollar fyllda med pulled pork är otroliga. Ifall du inte vill spendera timmar med att göra pulled pork, finns det att köpa färdigt i de allra flesta matbutiker. Superenkelt, otroligt smakrikt och perfekt som tilltugg.

Beställ vinet till maten:

Bolla Prosecco Extra Dry

89:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 1 pkt färdig pulled pork
  • 2 ägg (till panering)
  • 1 ägg till majonnäsen
  • Mjöl
  • Pankoströbröd
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 2 dl neutral olja
  • 1 kruka koriander
  • Neutral olja till fritering

Så här gör du:

  1. Ta ut köttet ur påsen och riv isär det. Salta och blanda ner marinad som ofta följer med i pulled pork påse. Blanda runt ordentligt.
  2. Rulla köttet till bollar. En gammal 5-krona är ett bra mått. Rulla bollarna i mjöl, uppvispat ägg och tillsist panko.
  3. Fritera i kastrull på ca 160 C tills gyllene.
  4. Knäck ett ägg i en behållare för stavmixer och tillsätt vinäger, dijon, sambal oelek och vitlök. Mixa så allt blandats. Tillsätt olja i en jämn stråle medan du mixar pullsvis, när såsen börjar tjockna häller du på resterande olja tills du får en fin majonnäs. Smaka upp med salt och paprikapulver.
  5. Servera bollarna direkt tillsammans med majonnäsen och lite koriander.