Råbiff på rödbeta med karamelliserad chevre-crustini, avokado, äpple, hasselnötter, machésallad och citronette!
Supersmarrig maträtt om du vill testa en vegetarisk variant på en klassiker. Vill du göra rätten vegansk så kan du byta ut getosten mot vegansk crème fraiche som smaksätts med citronskal, salt och hackad gräslök.
Skär baguetten så tunt du kan. Ringla olivolja och baka i ugn på 175°C tills brödet blivit krispigt.
Mixa chevré med smetana eller crème fraiche till en röra. Bred på röran på crustinin och strössla över brunt farinsocker. Bränn av med en brännare för att få en fin karamelliserad yta.
Rosta hasselnötter i en stekpanna utan något fett och krossa dem efteråt.
Blanda citronjuice med honung i proportionerna 50/50.
Skala rödbeta och riv grovt. Lägg hälften i en ugnssäker form och ställ in i ugnen på 175°C i 6–8 minuter. Tryck sönder avokadon med en gaffel och blanda med den råa och ugnsrostade rödbetan. Smaka av med olivolja, salt och peppar.
Lägg allt på en tallrik och ringla över citronette på toppen av alla godsaker!