Räkmackans räkmacka (med citronmajo) - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Räkmackans räkmacka (med citronmajo)

Få saker slår en riktigt bra och lyxig räkmacka!

Beställ vinet till maten:

Charles Heidsieck Brut Réserve

579:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 1kg oskalade eller 500gr skalade (kosterfiskarens, Feldt´s, Hållö etc)
  • 4 kokta ägg
  • 4 msk löjrom
  • 1st dill i kruka
  • 4st runda bröd eller rågbröd
  • 2 råa ägg
  • Saft från 1 citron
  • Rivet skal från 1 citron
  • 2 msk dijonsenap
  • 3-3,5 dl neutral olja

Så här gör du:

  1. Blanda ett helt rått ägg, rivet citronskal, citronjuice och dijon i en bunke. Mixa 10 sek med en stavmixer. Tillsätt lite olja i taget under mixning tills du fått en majonnäs. Smaka av med salt
  2. Koka äggen och dela i skivor.
  3. Bygg räckmackan med citronmajo i botten, kokt skivat ägg i mitten, fyll på med räkor och mer majo, toppa med en generös klick löjrom och dill.