Renfilé med svamprisotto, rödvinssås och friterad lök - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Renfilé med svamprisotto, rödvinssås och friterad lök

Renkött kan nog vara bland det godaste som finns. I det här receptet serveras den underbara renfilén tillsammans med en krämig risotto med blandad svamp, rödvinssås och friterad lök. Otroligt god kombination!

Beställ vinet till maten:

Bolla Le Poiane Ripasso

139:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Renfilé
  • Avorio-ris
  • Vitt vin
  • Svampbuljong
  • Schalottenlök
  • Blandad svamp (ex. kantarell, ostronskivling, portabello)
  • Färsk oregano
  • Färsk timjan
  • Rött vin
  • Smör
  • Köttbuljong
  • Gul lök
  • Neutral olja
  • Mjölk

Så här gör du:

  1. Hacka schalottenlök och lägg i en kastrull tillsammans med några kvistar timjan och en klick smör. Låt svetta någon minut. Tillsätt rött vin och koka ner tills en tredjedel återstår. Tillsätt köttbuljong och låt koka tills hälften återstår. Sila såsen och tillsätt en klick smör.
  2. Skiva löken tunt och lägg i mjölk cirka 30 minuter. Torka av löken på hushållspapper och fritera i olja på cirka 140-150C° tills den blivit gyllene. Låt rinna av på papper och spara till servering.
  3. Hacka svampen i mindre bitar och stek på hög värme tillsammans med en klick smör. När svampen fått lite färg tillsätter du hackad schalottenlök och riset. Stek någon minut och tillsätt sedan vitt vin. Sänk värmen och rör om, lägg därefter på lock och låt det vita vinet koka in i riset. Tillsätt sedan svampbuljong i små mängder och låt buljongen koka in i riset innan du tillsätter mer. Rör om med jämna mellanrum. När riset är klart tillsätter du en stor klick smör och massor med parmesan.
  4. Salta renfilén och stek i het panna med en klick smör. Lägg på plåt och låt köttet gå klart i ugnen på 150C° tills innertemperaturen nått 57C°.
  5. Lägg upp allt på tallrik och toppa med den friterade löken!