Smöra en ugnsfast form och fortsätt med att smöra och salta blomkålen.
Grilla blomkålen mitt i ugnen i ca 15 minuter tills den fått en ljusbrun färg. Sänk sedan värmen till 125°C och låt stå i ca 30–40 min tills blomkålen blivit mjuk (kontrollera genom att sticka en kniv genom roten från undersidan).
Ta ut blomkålen och strö över riven parmesan, höj temperaturen till 200°C och grädda tills osten har smält, ca 5 minuter. Alternativt använd en brännare.
Ta bort skinnet på korven och dela köttet i småbitar. Stek på medelvärme tills korven fått lite färg. Ta upp och lägg åt sidan på hushållspapper. Spara chorizofettet från pannan i en skål och låt svalna till rumstemperatur. Blanda sedan fettet med majonnäsen.
Rosta solrosfrön i en torr panna tills de fått lite färg. Salta fröna medan de är varma.
Lägg upp allt på en tallrik och toppa med färsk salladslök, krasse och lite extra riven parmesan. Ät som det är eller servera med en bit kyckling eller halloumi!