Salisbury steak med krossade potatisar, kantarellsås och rödvinbärsgelé! - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Salisbury steak med krossade potatisar, kantarellsås och rödvinbärsgelé!

Beställ vinet till maten:

Finca El Puig

249:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Nötfärs
  • Vispgrädde
  • Schalottenlök
  • Dijonsenap
  • Parmesan
  • Färska kryddor
  • Ströbröd
  • Soja
  • Smör
  • Kantareller
  • Svampfond
  • Salt & Peppar
  • Potatis
  • Rödvinbärsgelé

Så här gör du:

  1. Blanda nötfärs med en skvätt grädde, riven schalottenlök, en klick dijonsenap, en näve riven parmesan, svartpeppar, hackade färska kryddor (timjan & persilja), ströbröd och en skvätt soja. Låt stå i 10 minuter innan du gör själva biffarna. Stek med en massa smör i ett par minuter på varje sida. Lägg biffarna på en plåt och låt baka färdigt i ugnen på 150°C tills de är klara.
  2. I samma stekpanna lägger du i mer smör och börjar steka kantarellerna tills de blivit gyllene. Addera fint hackad schalottenlök och stek ytterligare några minuter. Häll på en skvätt svampfond och vispgrädde och låt reducera till en krämig konsistens. Salta och peppra vid behov.
  3. Koka potatisen i saltat vatten till de är klara och tryck till dem med en sked så att de krossas. Lägg upp allt på tallriken tillsammans med rödvinbärsgelén och toppa med mer färsk timjan och persilja. Barnsligt gott!